Projecten

En van de eerste werken voor onze nieuwe mobiele breker was voor Heijmans op het Julianaplein te Groningen. Alle vrijgekomen beton (brugdekken, tunnelbak en diverse klinkers en banden) en asfalt hebben wij daar ter plaatse gebroken. Heijmans heeft het grootste gedeelte van alle wapening uit de beton gehaald.

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. De eerste in november 2008 en de tweede in april 2009. De mobiele breker is begin november begonnen met het breken van asfaltbrokken, die her en der in Groningen als gebroken materiaal weer gebruikt is.

Na het asfalt zijn we begonnen met het breken en zeven van de beton. We hebben beton gebroken en gezeefd. Tijdens het breken is het materiaal door het laboratorium van Heijmans en Koers Research samen gekeurd op de juiste samenstelling.

Na het breken werd de betongranulaat verwerkt in de nieuwe op- en afritten van het Julianaplein. Tussen het breken door hebben we enkele dagen nog betonblokken vergruist, omdat deze te veel ijzer bevatten of te groot waren. De eerste werkzaamheden zijn, ondanks de beperkte ruimte en het vele ijzer, op 13 november goed afgesloten. De verwachting is dat we in begin april weer betonpuin en asfaltbrokken gaan breken.


De mobiele breker ter hoogte van het Julianaplein in Groningen.

De kraan van Koers belaadt de mobiele breker met puin. Shovel en kraan van Koers bij de mobiele breker aan het werk.

Mobiele breker van Koers nabij het Julianaplein in Groningen aan het werk.


Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!