Projecten

In het kader van een duurzame infrastructuurinitiatief heeft Koers Research BV, onder leiding van Koers Aannemingen BV en in samenwerking met de gemeente Eemsmond, een innovatief project voltooid gericht op de versteviging van de bermen langs de Onderdendamsterweg, gelegen tussen Bedum en Warffum. Dit project werd ondernomen om de veiligheid en stabiliteit van de wegbermen te verbeteren, welke voorheen als zacht en smal werden beschouwd, wat een risico vormde voor het verkeersveiligheid.

Projectaanpak en Innovatie

Een essentieel aspect van dit project was de nadruk op duurzaamheid en milieuoverwegingen. Het project maakte volledig gebruik van het aanwezige bermateriaal, dat zorgvuldig werd bemonsterd en geanalyseerd door het team van Koers Research. Op basis van deze analyses is een specifieke samenstelling ontwikkeld voor de nieuwe bermversteviging, waarmee de bestaande materialen optimaal werden benut.

De uitvoering van het project omvatte het uitfrezen van de oorspronkelijke bermgrond, het transporteren naar de menglocatie van Koers, waar het werd opgewaardeerd tot een nieuw, hoogwaardig product. Dit vernieuwde materiaal is vervolgens teruggebracht naar de locatie en aangebracht met behulp van een bermverbredingsmachine, waardoor een sterke en duurzame bermconstructie is gerealiseerd.

aanbrengen nieuw bermmateriaal Koers aannemingen aan het werk

aanbrengen nieuw bermmateriaal het eindresultaat een duurzame bermverbreding

Duurzaamheid en Milieubewustzijn

Bij de ontwikkeling van de nieuwe bermversteviging stonden de milieu- en civieltechnische eigenschappen centraal. Het project illustreert het commitment van Koers aan duurzaamheid en hergebruik van materialen, waarmee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de vermindering van de milieu-impact binnen de infrastructuursector.

Conclusie

De succesvolle voltooiing van dit project aan de Onderdendamsterweg tussen Bedum en Warffum is een voorbeeld van hoe innovatieve technieken en duurzaamheidsprincipes kunnen worden geïntegreerd in infrastructuurverbeteringen.


Contactinformatie

Koers Aannemingen BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!