Nieuws

Sinds begin november 2009 is Koers Handel BV gecertificeerd voor deze bedrijfsrichtlijn. Het heeft betrekking op twee protocollen:


Bij protocol 9335-1 is het grote voordeel dat kleine partijen grond c.q. baggerspecie, van een gelijkwaardige kwaliteit, samengevoegd mogen worden tot één grotere partij. Het gehele proces: van acceptatie, registratie, inname, tussentijdse interne milieukeuringen, zeven, samenvoegen, beheer opslagplaats, eindkeuring, toetsing, het bestemmingsadvies en als laatste het transport van de grond tot de eindbestemming waar de grond wordt toegepast, is beschreven in dit protocol.

Bij protocol 9335-4 is sprake van samengestelde grondproducten. Dit zijn producten die zijn samengesteld uit grond (of zand) en groenproducten zoals compost en veen. Het organisch stofgehalte van deze producten is maximaal 10%. Koers Handel BV levert o.a bomenzand 300, bomenzand 500 en bomengrond die onder dit protocol vallen. Ook hier wordt het gehele proces van inname tot levering beschreven en streng bewaakt. Dit waarborgt dat elke geleverde partij voldoet aan de bodemkwaliteitsklasse “Achtergrondwaarden” en dus onbeperkt en overal mag worden toegepast.

Met deze protocollen wordt door Koers Handel BV invulling gegeven aan de vigerende wet- en regelgeving (besluit bodemkwaliteit; wet Bodembescherming; wet Milieubeheer; wet Verontreiniging Oppervlaktewateren).

Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met onze deskundige drs. P.J. (Paul) de Boer, tel: 0592-430305.


Contactinformatie

Koers
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde

T: +31(0)592-430303
F: +31(0)592-430304
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logoKoers draagt het Nederlandse
keurmerk ‘Hofleverancier’


logoKoers is ISO-gecertificeerd!