Zoeken

Zoeken
 
Koers Beheer BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde


T 0592 43 03 03
F 0592 43 03 04
E info@kks.nl
Kvk 04070553
,
,
,
content slider

Koersmix: halfverhardingen van natuurlijke materialen


Het verhaal van de Koersmix begon in de jaren negentig toen wegbeheerders en natuurorganisaties om milieuredenen op zoek moesten naar alternatieven voor hun schelpenfietspaden toen er steeds minder schelpen uit de Waddenzee werden opgevist.

Klaas J Koers stond destijds aan de wieg van de halfverhardingen: ‘We hebben lang geëxperimenteerd met een mengsel op basis van gebroken kalkzandsteen waar we bergen van hadden liggen, afkomstig van de kalkzandsteenfabriek in Hoogersmilde. Het product moest duurzaam, milieuvriendelijk en onderhoudsarm zijn. Ook belangrijk was de homogeniteit van het mengsel. Onze eerste praktijkervaring ermee was eind jaren negentig toen Staatsbosbeheer ons het Studentenpad in de bossen van Hoogersmilde liet aanleggen. Daar ligt het nu al meer dan twintig jaar!’

Natuurlijke materialen
Inmiddels heeft de kalkzandsteen in onze halfverhardingen allang plaatsgemaakt voor andere grondstoffen, maar nog steeds gaat het om natuurlijke, milieuvriendelijke materialen. De in eigen huis ontwikkelde producten maken op dit moment al een groot deel uit van de omzet van Koers.
DurEko-mix® hoort tot onze bestverkochte producten. Het wordt veel gebruikt voor fietspaden en wandelpaden, maar ook als landbouwweg en bermversteviging. In de loop van de tijd heeft Koers in Nederland, België en Duitsland honderden kilometers paden aangelegd met DurEko-mix®.

Bodem open
Een van de grootste milieuproblemen is dat we steeds meer steen om ons heen leggen. Meer steen betekent minder ruimte voor groen en dus steeds minder zuurstof. Bovendien op steen stroomt water meteen weg en verdampt het niet meer met als gevolg wateroverlast en sterk oplopende temperaturen. Koers maakt producten die helpen om iets aan die problemen te doen. Onze halfverhardingen zorgen ervoor dat de bodem open blijft en niet al het water meteen wegloopt.Lees ook de andere artikelen van deze nieuwsbrief
Lees meer over onze open dag: fietsen en fietsveiligheid
Lees interview Egbert Roozen over de toekomst van de groene sector
Lees meer over onze jubileumactiviteiten