Zoeken

Zoeken
 
Koers Beheer BV
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde


T 0592 43 03 03
F 0592 43 03 04
E info@kks.nl
Kvk 04070553
,
,
,
content slider

Koers 100 jaar jong


Koers is een familiebedrijf. Inmiddels is de leiding in handen van de vierde generatie Koers. In 2018 viert het bedrijf zijn 100-jarig bestaan. Een bedrijf met een verleden om trots op te zijn en met het oog gericht op de toekomst. Koers is 100 jaar jong…

Destijds begon het allemaal met Johannes Koers, een oud-zeeman die zich in Hoogersmilde vestigde en vele jaren met zijn motorschip De Actief een beurtvaart op Groningen onderhield.
Na de oorlog namen zijn zoons Klaas en Jan Koers het bedrijf van vader over en ze maakten er een transportbedrijf van. Het schip ging weg en er kwamen vrachtauto’s voor in de plaats.
In de jaren zeventig richtte de derde generatie in de persoon van Joop Koers en Frits Koers de aandacht steeds meer op de handel. Eerst ging het vooral om zand. Ze begonnen met een zandafgraving aan de Grietmanswijk in Bovensmilde.

Inmiddels hebben Klaas J Koers, Klaas F Koers en Jan Koers het bedrijf rond het jaar 2000 van hun vaders overgenomen. Productontwikkeling in eigen beheer is de belangrijkste troef van het bedrijf.

Bij de producten van Koers gaat het om duurzaamheid en hergebruik. Grondstoffen worden opnieuw gebruikt en behouden daarmee hun waarde. De producten die het bedrijf verkoopt, onderscheiden zich door kwaliteit en milieutechnische eigenschappen. De halfverhardingsproducten Koersmix zijn op dit moment de belangrijkste producten. Koers verzorgt ook de aanleg van de wegen en paden met deze producten in binnen- en buitenland.

KKS Beheer heeft drie vestigingen in Nederland plus vestigingen in Duitsland en BelgiŽ. In totaal werken er zo’n vijftig mensen. Binnen KKS Beheer zijn de volgende ondernemingen ondergebracht:
  • Koers Transport BV
  • Koers Handel BV
  • Koers Aannemingen BV
  • Koers Research BV
  • Koers GmbH Duitsland
  • Koers bvba BelgiŽ

Lees ook de andere twee jubileum artikelen
Wat gaan we doen: jubileumprogramma
Lees het interview met de schrijver van het jubileumboek